Expresul

De Revelion nu stăm acasă!

Cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră  încă nu v-ați hotărît unde să mergeți sau ce să faceți de Revelion. Mai e ceva timp pînă atunci, deși e bine să știți din timp unde veți întălni Anul Nou, cu cine și cît vă va costa.

Dacă nu mai doriți să petreceți noaptea dintre ani acasă, o puteți face în unul dintre numeroasele restaurante, baruri sau localuri de agrement din orașele noastre, dar, déjà, și din unele localități rurale. Ce mai, cu distracția stăm bine!

Am dat o raită prin cîteva localuri de acest gen, pentru a afla ce ne oferă și cam cît ar trebui să scoatem din buzunar pentru a bea și mînca, dar și a ne distra.

Sărbătorile vin cu o avalanşă de oferte. E momentul prielnic cînd orice proprietar de restaurant sau bar poate cîștiga. Clienților li se promite o atmosferă frumoasă, de sărbătoare, bucate tradiţionale, băutură și, bineînțeles, surprize.

Pentru toate acestea, fiecare persoană trebuie să scoată din buzunar între 400 și 600 de lei. În restaurantele mai mari nimeni nici nu discută cu tine dacă nu vii cu un grup de cel puțin 12 persoane.

Meniurile sînt cam aceleași peste tot. Nimic inspirație! Asorti din carne, ca de obicei. Tot ca de obicei, legume, mîncăruri tradiționale, răcituri, sarmale. Și neapărat platouri cu fructe și dulciuri. În unele localuri, se permite ca clientul să vină cu băutura sa. În altele se oferă un ”buchet” de băuturi, în limita sumei plătite de persoană.

Nu au uitat localurile nici de muzică. În unele chiar vor evolua interpreți din partea locului, dar și invitați din alte părți. Deci, muzica va fi, cel puțin așa promit patronii, pe toate gusturile.

După cum am menționat deja, nu vor lipsi nici surprizele. Ca de obicei – din partea bucătarului sau din partea administrației.

Sigur că în multe localuri deja sunt pregătite și focurile de artificii. Cum fără ele? Vor fi organizate special pentru clienți, au dat asigurări unii patroni.

În aceste zile, și de Crăciun, și de Anul Nou, indiferent dacă e pe stil vechi sau nou, localurile sînt gata să-și primească oaspeții cu brațele deschise. Nu contează că vii cu prietenii sau cu colegii de serviciu. Contează să fie cît mai mulți la număr și să aibă cît mai mulți bani, căci noaptea e mare și, de obicei, cele 400 sau 600 de lei sînt doar începutul.

Apropo, deja cam peste tot au fost instalați pomii de Crăciun, iar luminițele de pe brăduți deja fac cu ochiul.

(3 vizualizări)