Expresul

Cît costă? | Tu ți-ai împodobit bradul?

Imagine simbol: brizagandurilor.wordpress.com

Piețele și magazinele s-au pregătit deja pentru cei ce vor să să creeze o adevărată feerie la ei acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Poți găsi orice: de la globuri și ghirlande pînă la brazi artificiali. Cît costă însă?

La piață puteți găsi ”totul la 10 lei”: și seturi cu globulețe, și diverse decorațiuni, gen: îngerași, omuleți de zăpadă, clopoței. Vînzătorii spun că această marfă se vinde mai ușor, solicitarea e  mare, iar cu 300 de lei poți să-ți împodobești foarte frumos un pom de Crăciun.

Dacă nu aveți pînă acum un brad artificial, să știți că-l puteți achiziționa cu ușurință. Sînt și la piață, și în magazine. Cel mai mic preț e de 30 de lei pentru un brad micuț de tot. Nu e somptuos, dar aduce în casă atmosfera de sărbătoare. De fapt, găsiți brazi artificiali după gustul  și buzunarul oricui. În funcţie de înălţime, de culoare și de materialul din care este fabricat.  De exemplu, un brad cu o înălţime de 180 de centimetri costă 600-800 de lei. Dacă vreți unul mai mare, poftim! Dar și costul e mai mare, poate ajunge pînă la 1500 sau chiar 2000 de lei. Dar să revenim la brazii mai mici și mai ieftini. Astfel, un brad cu înălțimea de 50-60 cm costă 55-65 de lei, unul de 90 cm – 70 de lei, de 1,20 metri – 350 lei, de 1, 50 m – 450 de lei, de 1,80 m – 700 de lei. Un brad fabricat din plastic de culoare albă costă 600 de lei (cu o înălţime de 150 de centrimetri).

Ce fel de pom de Crăciun fără ghirlande? Și prețul lor variază de la 5 pînă la 20 de lei bucata, în dependență de lungime, formă și material. Evident, într-un brad nu pot lipsi globurile, care sînt cele mai importante decorațiuni. În piață, am găsit globuri la un preț de 2-3 lei bucata. Evident, mici și din plastic. Cele medii costă 4-5 lei, iar mari – 6-8 lei.

Să vedem cît costă și instalațile cu luminițe. Acum puteți găsi de care doriți: și mai scurte, dar cu beculețe mai mari, și invers. De exemplu, o instalație alcătuită din 100 de beculețe mici costă 25 de lei, iar cu 50 de beculețe mai mari – 55 de lei.

În concluzie, pentru a crea o atmosferă de sărbătoare în casă ar trebui să scoatem din buzunar, în cazul în care nu avem păstrate din anii precedenți nici globuri, nici ghirlande, nici un brad, cel puțin 385 de lei. Dacă ne dorim o atmosferă fastuoasă, cu un pom de calitate, cu globuri și ghirlande cu efect, această sumă ar putea crește de 3-4 sau chiar de zece ori.

(45 vizualizări)