Imagine simbol: frecventa-sufletului.ro
Imagine simbol: frecventa-sufletului.ro

Substanța rășinoasă, de culoare verde-brună sau cafenie, cu aromă plăcută, de muguri de plop, miere, ceară și vanilie, propolisul este un produs renumit în lumea medicinei.

Este foarte puternic în eliminarea bacteriilor, fiind folosit în tratarea răcelilor și iritațiilor din gît. Scade tensiunea arterială. Ajută în tratarea bolilor de oase. Poate trata toxiinfecțiile alimentare. Protejează dințiii.

Propolisul îți dă energie, te face mai productiv. Luptă împotriva acneei și poate fi folosit fie intern, fie direct pe piele. Reduce colesterolul din sînge, omoară viermii intestinali, combate infecțiile urinare.

Iată cum se prepară tinctura de propolis:
La 100 grame de alcool de 80°-86°, se adauga 20 de grame de propolis întărit, ținut în frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se încălzește la 30°C-40°C și se amestecă bine. Procedura se repetă într-o săptămînă de 6-7 ori, după care se lasă să se așeze. Tinctura limpezită se toarnă într-un vas pentru păstrare.

Cazuri în care tinctura de propolis vindecă sau ameliorează: bolile interne infecțioase care duc la stări febrile (30 picături pe zi), la menopauza (10 picături zilnic), hipertensiunea (30 picături zilnic), angine, faringite, gripe (40 picături puse într-un pahar cu 200 ml apă caldă). În cazul ulcerului de stomac sau enterite – zilnic 40 de picături puse în 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.

La afecțiunile pielii: dacă pacientul suportă spirtul, locurile bolnave sînt frecate cu tinctura de propolis. Afectiunile dispar repede. După barbierit, e bine ca fața să fie spălată cu 100 ml de apă caldă, în care s-a adăugat 40-50 picături de tinctură de propolis.
Omul beat se poate trezi din beție dacă ia 50 picături de tinctură de propolis în 100 ml apă rece.

(4.967 vizualizări)