This website uses cookies

We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you've provided to them or that they've collected from your use of their services. Please read more at our privacy policy page.Expresul

”Virusul” voluntariatului s-a răspîndit pe străzile Ungheniului

Înarmați cu materiale informative și baloane cu inscripția: ”Fii voluntar”, 20 de tineri, membri ai Fondului pentru Tineri din localitate, au ieșit, la 5 decembrie, pe străzile oraşului Ungheni, la o acțiune de ”molipsire” în masă cu ”virusul” voluntariatului.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei internaționale a voluntarilor.

Pe lîngă materialele informative, voluntarii au mai împărțit în stînga și în dreapta zîmbete. De acest lucru s-a îngrijit, în mod special, clovnul ”Zîmbilici”, alias Alexandra Șefer, o tînără în vîrstă de 22 de ani, care lucrează la o frizerie din oraş.

”Am decis să ieșim în stradă și să sărbătorim alături de trecători Ziua voluntarilor, pentru a atrăge în rîndurile noastre cît mai mulţi doritori”, a declarat ea pentru ”Expresul”. Alexandra ne-a mai spus că practică voluntariatul de la 16 ani și este sigură că o va face încă mulți ani înainte, deoarece ”voluntariatul nu are limită de vîrstă și va fi actual în toate timpurile”.

Nu e nimic complicat pentru a deveni voluntar. ”Este nevoie doar de dorință”, a menţionat Anastasia Musteață, elevă în clasa a 12-a la Liceul ”Ion Creangă” din Ungheni, şi ea voluntară de mai mulţi ani.

În acea zi voluntarii au distribuit 80 de fluturași, 40 de baloane și, în cantităţi nelimitate – bună dispoziție.

UNGHENI | Ina Landa

(1 vizualizări)