Lucia Bacalu cu plicul cu bani şi o fotografie din partea „Expresului”, înconjurată de Moş Crăciun, Crăciuniţa şi Maria Calchei
În fotografie: Lucia Bacalu cu plicul cu bani şi o fotografie din partea „Expresului”, înconjurată de Moş Crăciun, Crăciuniţa şi Maria Calchei, înainte de a înmîna Danielei Cucu (a doua din dreapta) şi mamei sale Elena darul principal. „Nu am ţiunut niciodată în viaţă atîţia bani în mîbnă”, avea să exclame Elena Cucu.

O maşină de spălat performantă, 13070 lei şi 130 de euro, dulciuri şi produse alimentare – iată ce am reuşit să adunăm în urma campaniei iniţiată de „Expresul”, cu genericul „Moş Crăciun există”.

După ce, pe 28 decembrie, am publicat istoria a două fetiţe cu grave probleme de sănătate şi a mamei lor, Elena Cucu, din Ungheni, imediat ne-a telefonat, de la Chişinău, fostul primar de Ungheni, Vitalie Vrabie, care s-a oferit să doneze o maşină de spălat. În cîteva ore, acea maşină de spălat era deja acasă la familia Cucu.

Ne-a scris un mesaj şi Sorin Goian din Chişinău, care ne-a spus că vrea să transmită un cadou din partea sa acestei familii, prin autobuzul de rută Chişinău-Ungheni. Am recepţionat darul lui: 500 de lei, dulciuri şi fructe exotice. Ne-a telefonat şi Nina Gorincioi-Cadoppi din Italia, care a transmis 130 de euro, paste făinoase, dulciuri  şi alte cadouri.

Au venit la redacţie oameni simpli, care au cerut adresa acelei familii sau ne-au lăsat bani.

Punctul culminant al campaniei a avut loc pe 4 ianuarie, cînd, în parteneriat cu filiala Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), am organizat o licitaţie a unor fotografii realizate de reporterii „Expresul” şi vernisate anterior, graţie suportului financiar al Ninei Gorincioi-Cadoppi, la Nisporeni şi Ungheni. Un exemplu demn de urmat a oferit însuşi partenerul nostru de nădejde, CCI, filiala Ungheni, care a achiziţionat o fotografie contra sumei de 1000 de lei. Tot cu 1000 de lei a cumpărat o fotografie şi Haralambie Chirilov, preşedintele UCOOP Ungheni. O altă fotografie a fost achiziţionată, contra sumei de 600 de lei, de un om de afaceri din Călăraşi, Radu Magariu. Nicanor Buzovoi din Pîrliţa a dat 1500 de lei pentru trei fotografii. Omul de afaceri Philippe Shaudier din Ungehni a achiziţionat două fotografii cu 1000 de lei, iar Ion Vrabie din Costuleni şi Nicolae Şova din Ungheni au oferit cîte 500 de lei, fiecare aciziţionînd cîte o fotografie. Lista celor care au participat la litaţie e mult mai liungă şi o vom publica în numărul următor cu mulţumirile de rigoare.

Impresionant a fost gestul Nataliei Rotaru, şefa Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat. După ce a citit istoria familei Cucu, chiar în seara de Revelion, aflîndu-se într-un local din Ungehni, a organizat o licitaţie, din proprie iniţiativă, punînd în vînzare două sticle de băuturi tari cu autografele a doi artişti pe ele: Olga Ciolacu şi Igor Cuciuc. Acestea au fost cumpărate de doi oameni de afaceri: Vasile Bînzaru – contra sumei de 3000 de lei, şi Ion Ţîţu – contra sumei de 1500 de lei.

În după-amiaza zilei de 4 ianuarie, însoţiţi de Moş Crăciun (Adrian Cojocaru, colegul nostru de la un post local de televiziune), de o frumoasă Crăciuniţă (Xenia Strujuc de la Şcoala primară „Spiridon Vangheli”) şi de inimoasa Maria Calchei, directoarea centrului „Casă pentru Toţi”, am ajuns la această familie. Cel ce s-a oferit să ne ducă într-acolo, absolut dezinteresat, a fost Philippe Shaudier.

Le-am înmînat toate darurile – un adevărat cadou de Crăciun. Am decis, împreună cu conducerea filialei Ungheni a CCI, să organizăm această campanie şi anii următori, iar beneficiarii îi vom alege din toate cele trei raioane: Ungheni, Nisporeni, Călăraşi. Nina Gorincioi-Cadoppi deja s-a oferit să sponsorizeze şi alte expoziţii de fotografii, pe care, ulterior, le vom scoate la licitaţie.
UNGHENI

Lucia Bacalu 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(5 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: