Trecerea în noul an poate fi sărbătorită în familie, la restaurant sau într-o călătorie. Indiferent unde ne vom afla, trebuie să ne înarmăm cu multă energie pozitivă, voie bună şi bucurii.

O atenţie deosebită necesită ţinuta. Pentru că, spun astrologii, în 2013 vine la putere Şarpele de apă, cele mai potrivite culori sînt: albastru, negru şi nuanţele lor. Merge şi culoarea verde. Alegeţi o ţesătură netedă, cu aspect lucios, care să semene cu pielea de şarpe.

Acasă, pe masa de sărbătoare ar fi bine să aveţi ceva din culorile respective, fie că e vorba de şerveţele, de farfurii sau faţă de masă. Nu uitaţi să puneţi şi un bol cu apă – Şarpelui îi place mult apa!

Ce punem pe masă de Revelion?
Pe masă trebuie numaidecît să existe o mîncare originală, neobişnuită. Se poate găti ceva din fructe de mare, de exemplu. Aţi putea găti şi un iepure. Acesta, cu siguranţă, îi va plăcea Şarpelui. Iată şi o reţetă mai originală:

Friptură de iepure la cuptor

Ingrediente: 1,5-2 kg carne de iepure, 6-7 căţei de usturoi, 3-4  cepe, 3 morcovi mari, 150-200 gr slănină, 10 ml oţet de mere, 50 ml ulei (preferabil de măsline), 2 foi de dafin, rozmarin, cimbru, 2 linguriţe de bulion, 200 ml de vin roşu demisec, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Carnea se curăţă bine, se spală şi se lasă într-o sită să se scurgă apa. Apoi se sărează şi se piperează, frecînd temeinic fiecare bucată în parte. Se aşează într-un vas şi deasupra se adaugă oţetul, o frunză de dafin ruptă bucăţele, 2 cepe tăiate mărunt. Amestecăm totul, după care lăsăm amestecul într-un loc răcoros timp de o oră – carnea va deveni mai fragedă şi va căpăta un gust şi un miros deosebit. O punem apoi într-o oală, adăugăm 1 litru de apă, rozmarin, cimbru şi cei 3 morcovi (întregi). Fierbem la foc mediu, jumătate de oră. În ultimele 5 minute de fiert adăugăm 2 linguriţe de pastă de tomate.
După fierbere, scoatem din nou carnea şi o lăsăm să se scurgă bine. După ce se răceşte un pic, o vom împăna cu bucăţele de slănină şi usturoi. Pentru aceasta, cu un cuţit bine ascuţit, se fac găurele, în care se pune slănina şi usturoiul.
Luăm o tavă, turnăm uleiul, punem restul de cubuleţe de slănină şi a doua foaie de dafin ruptă bucăţele. Aranjăm apoi carnea şi o stropim cu 50-100 ml din zeama ce a rămas de la fiert. De jur-împrejur punem felioare de morcov fiert. La dorinţă, se mai presară cu sare şi piper. Dacă vreţi ca friptura să fie moale, acoperiţi tava cu folie de aluminiu, pe care o găuriţi în 3-4 locuri.
Punem carnea la cuptor pentru 20-25 de minute. Apoi, îndepartăm parţial folia de aluminiu şi turnăm un pahar de vin roşu demisec. Mai lăsăm să treacă 10-15 minute şi… friptura e gata.  Alegem cel mai frumos platou din dulap, aşezăm pe el bucăţile de carne rumenite.
Poftă bună!

Dacă nu prea vă place să staţi la bucătărie, puteţi pune pe masă un platou cu fructe exotice sau să „confecţionaţi” un brad culinar. Iată cîteva sugestii.

Bradul din fructe exotice
Pentru baza „bradului” se ia un măr, iar pentru tulpină – un morcov. Cu ajutorul scobitorilor şi a unor fructe exotice se „confecţionează” un brăduţ superb. Puteţi folosi orice fructe, depinde de fantezia dumneavoastră.

 

 

 

 

 

 
Bradul moldovenesc
În acelaşi mod poate fi confecţionat şi un brăduţ din mere, bobiţe de struguri şi nuci.

 

 

 

 

 

 
Bradul alimentar
Pot fi confecţionaţi şi brăduţi din produse alimentare. De exemplu, din salam sau caşcaval. Ca bază se ia un cub din aceste alimente, în care se înfinge un beţişor din lemn. Pe el, se pun, una după alta, feliile. Sub brăduţ poate fi presărat pătrunjel sau alte verdeţuri. Ca să amintească şi mai mult de iarnă, deasupra poate fi presărată zăpadă – albuş de ou dat prin răzătoare.
Impresionant e şi brăduţul din felii de lămîi, confecţionat în acelaşi mod, sub el, pe farfurie, fiind aranjate produse de peşte (scrumbie, şprote). Totul poate fi presărat cu icre roşii. 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(32 vizualizări)

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: