ieftin, util, SteviaFrunzele de stevie (în popor i se mai spune steje) au un gust plăcut, acrişor, pot fi folosite la reţete gustoase de supe sau sosuri. După tocare poate condimenta salate, poate fi un adaos la supa de cartofi sau la sosurile aromate.

Are sevă vindecătoare şi dătătoare de viaţă, sevă însufleţitoare ce ne înaripează trupul şi gîndurile. Stevia e dăruită cu o dulceaţă binefăcătoare care, departe de a ne încărca sîngele cu zaharuri nesănătoase, îl curăţă de ele, adică e hipoglicemiantă. Mai are darul de a nu lăsa bacteriile rele şi ciupercile să se cuibărească în noi şi de a ne întări cu proteine, fibre, fosfor, zinc, calciu, potasiu, magneziu, precum  şi cu vitaminele A şi C. Mai mult, ne ajută să eliminăm lichidul de prisos şi să scăpăm de oboseala minţii şi a trupului.

Steviei i se atribuie proprietăţi anti-anemice, diuretice şi de stimulare a poftei de mîncare. Din frunzele de stevie se prepară un ceai medicinal (1 linguriţă de plantă mărunţită se pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi). Acesta ajută la afecţiunile ficatului şi ale rinichilor, dar şi la îmbunătăţirea memoriei şi funcţiilor mentale. Stevia trebuie evitată de către persoanele care suferă de litiază renală, reumatism, de aceea nu se recomandă persoanelor în vîrstă. Consumată în exces, elimină calciul din organism. Acidul oxalic din Stevie poate duce la dureri articulare şi renale, la copii putînd  chiar frîna creşterea. De aceea trebuie de avut grijă să nu depăşim dozele admise.

Acidul oxalic este ideal pentru eliminarea petelor de pe haine. Frunzele de stevie pot fi folosite şi la spălarea mîinilor, deoarece acidul care se degajă din ele curăţă petele care apar, de exemplu, în cursul grădinăritului.

Cum se prepară supa de stevie: Această supă este delicioasă, fiind nu doar uşor de preparat, ci şi un cocktail de vitamine, numai bun pentru organism. Pentru supă se foloseşte: 250 grame de stevie, 2 linguri de unt, 6 căni de apă, un sfert de kilogram de cartofi, o cană cu lapte, un gălbenuş de ou, sare şi piper, după gust. Se toaca bine stevia, se pune să fiarbă acoperită cu unt, pentru cîteva minute, lăsînd-o să scadă. Se adaugă apa, cartofii şi sarea. Se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se pisează legumele. Lichidul rezultat prin fierbere trebuie scurs şi pus într-o cratiţă. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se adaugă laptele, gălbenuşul de ou şi legumele pasate. Se lasă să se încalzească puţin, nu să fiarbă.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(15 vizualizări)

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: