ieftin, util, otetOţetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate. Iată care sînt principalele categorii de afecţiuni care răspund pozitiv la administrarea acestuia.

Reumatism: pentru remedierea bolii se ia de trei ori pe zi cîte o lingură de oţet de mere, amestecată cu o linguriţă de miere. Cura durează minimum trei luni şi are efecte de dezintoxicare a organismului foarte puternice.

Obezitate, îngrăşare: cu oţetul de mere se fac cele mai simple şi mai eficiente tratamente de reglare a greutăţii corporale. Se bea, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar de apă de izvor în care au fost dizolvate două linguriţe de oţet de mere. Apoi, pe parcursul zilei, după fiecare masă, vom bea o jumătate de pahar de apă în care am adăugat o linguriţă de oţet de mere şi două linguriţe de miere. Indigestii frecvente, hipoaciditate: se bea, înainte de masă cu 5-10 minute şi imediat după masă, cîte un sfert de pahar de apă în care a fost diluată o linguriţă de oţet. Oţetul stimulează salivaţia, secreţia de sucuri gastrice şi măreşte peristaltismul tubului digestiv.

Anemia, slăbiciune corporală la copii: se administrează o linguriţă de oţet, combinată cu o linguriţă de miere, înainte de fiecare masă (doza va fi redusa la jumătate, în cazul copiilor sub 5 ani). Oţetul de mere, pe lîngă faptul că stimulează pofta de mîncare şi digestia, ajută la asimilarea fierului şi a altor minerale esenţiale din alimente.

Migrenele: intern se ia 2 linguriţe de oţet de mere diluate în puţină apă. Extern se fac fricţionări ale tîmplelor şi ale bazei craniului.

Cum se prepară oţetul de mere în condiţii casnice?
Se dau prin răzătoare 5 kg de mere cu tot cu cotor. Se pun într-un borcan de 10 litri, se adaugă 50 gr drojdie proaspătă şi se toarnă 5 litri de apă fiartă, răcită un pic, astfel ca să nu se opărească drojdia. Se pune într-un loc întunecos şi cald, acoperind doar cu tifon. Se amestecă de 2 ori pe zi.

După 2 săptămîni, cînd merele s-au macerat şi deja miroase a oţet, se strecoară. Zeama obţinută se toarnă într-un borcan curat şi se adaugă 500 gr miere de albine. Se amestecă pînă se omogenizează şi se lasă iar la fermentat într-un loc călduros şi întunecos, pînă se formează o peliculă foarte groasă deasupra. Aceasta se îndepărtează cînd oţetul este limpede şi frumos.

În timpul fermentaţiei, se acoperă borcanul cu tifon şi nu se mai umblă la el pînă cînd se scoate pelicula. În final, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(1 vizualizări)

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: