Expresul

La bucătărie. Ardei umpluţi sau sarmale de post

Sursa: proretete.ro

Ingrediente: (pentru 4 porţii)
250 grame de ciuperci şampinioane, 8 ardei dulci sau 650 grame de varză pentru sarmale, 200 grame se  ceapă, jumătate de pahar de orez „Bob cu bob”, 2 roşii, ulei, sare, piper negru măcinat, verdeaţă, mărar.

Mod de preparare:
Pentru umplutură: se taie ceapa cubuleţe, se căleşte în ulei, după care se adaugă şi ciupercile, la fel tăiate cubuleţe. După ce s-au călit şi acestea un pic, se pun roşiile răzuite fără coajă şi se înăbuşă totul încă 7-10 minute.
Între timp, orezul se spală de 3-4 ori în apă călduţă, după care se amestecă cu legumele sotate, adăugăm sare şi piper după gust.
Se pregătesc ardeii sau varza. Se umplu cu compoziţia pregătită anterior sau se împletesc sărmăluţe, se pun într-un ceaun, se toarnă apă fierbinte şi se înăbuşă pînă la gătinţă.

Se servesc cu verdeaţă tocată.

Irina Caducenco

(5 vizualizări)